Novinky stránek

Přístup pro hosty

Přístup pro hosty

autor Pavel Krejčí -
Počet odpovědí: 0

Dobrý den,

prosím překontrolujte si nastavení přístupu do kurzů "pro hosty". (Správa kurzu - Upravit nastavení) Tato položka v nastavení kurzu prakticky znamená zveřejnění obsahu kurzu komukoliv. Bylo by vhodné vypnout zvláště u kurzů, které můžou obsahovat osobní údaje ve studijních materiálech. Ostatní údaje o zapsaných uživatelích kurzu nejsou hostům dostupné.

Dalším velkým důvodem pro vypnutí přístupu pro hosty je přehlednost pro studenty, a to hlavně v kurzech, které požadují odevzdání úkolů. Pokud si student může zobrazit kurz jako host bez zápisu, pak nemusí poznat, že nemá plný přístup do kurzu dokud se např. nepokusí odezvdat úkol. Pokud se pak student rozhodne odevzdat úkol na poslední chvíli, tak se mu to nepodaří. Obzvlášť matoucí situace nastává v kombinaci s nastavením časově omezeného zápisu do kurzu, kdy student kdykoliv v průběhu kurzu může ztratit přístup, aniž by to poznal.

Přístup do kurzu pro hosta lze ochránit přístupovým klíčem. Pokud jej ale nastavíte stejně jako pro zápis do kurzu, tak je to opět silně matoucí. Dva různí studenti, kteří při přístupu do kurzu zadají stejný klíč můžou mít rozdílný přístup podle toho, do kterého políčka jej při vstupu do kurzu zadají. Pokud už se rozhnodnete nastavit přístup pro hosty s klíčem, použijte alespoň jiný klíč než pro zápis.