Novinky stránek

Otázky k přihlašovaní a další novinky

Otázky k přihlašovaní a další novinky

autor Pavel Krejčí -
Počet odpovědí: 0

Dobrý den,
kvůli dotazům ohledně přihlašování bych si dovolil zopakovat:

  • Pro všechny, kdo se na Moodlinku přihlašují pomocí UČO je doporučený a podporovaný pouze nový způsob přihlášování přes ikonu zámku neboli "nové přihlašování...". Všechny nové účty studentů a zaměstnanců MU fungují pouze přes toto nové přihlašování.
     
  • Pro zkrácení nového přihlašovacího procesu si můžete vytvořit záložku přímo na stránku https://moodlinka.ics.muni.cz/auth/shibboleth a v dialogu pro výběr domovské organizace zaškrtnout políčko "Uložit tuto volbu nastálo". Tímto postupem se ze svého počítače příště dostanete přímo na přihlašovací stránku nebo přímo do Moodlinky.
     
  • Přihlašovací dialog na úvodní stránce (https://moodlinka.ics.muni.cz/login) Moodlinky nadále slouží především pro uživatele mimo MU a pro další účty, které z historických důvodů nepoužívají učo a sekundární heslo. Dále tento dialog funguje pro všechny starší účty, jejich uživatelé z nějakého důvodu zatím nepřešli na nové přihlašování. Přihlašování je zde možné jen pomocí posledního použitého hesla a není nadále synchronizováno se sekundárním heslem. Na přání můžu takový starý účet převést na přihlašování pomocí učo.
     

Jiné problémy:

  • Pokud máte problémy se zobrazováním PDF souborů v Adobe Acrobat Readeru, tak si v jeho nastavení (Ctrl+K) v záložce Internet vypněte volbu "Zobrazovat PDF v prohlížeči".
     
  • Dále bylo nově na Moodlince učitelům povoleno odstranění celého kurzu, odkaz je v bloku správa kurzu. Používejte prosím tuto možnost s rozvahou, odstraněný kurz nelze nijak jednoduše obnovit.