Kurz vám umožní vnořit se do světa reality. Ukáže vám na názorných příkladech, jaká je vaše nynější ekologická stopa, kterou na planetě zanacháváte a dá vám vizi o tom, co lze bezprostředně ovlivnit ve svém okolí, aby váš život byl pro planetu přínosem a ne zátěží. 

Pro budoucí kvalitní rozvoj lidstva jen důkladná znalost ekologického systému planety nestačí. Je to proces, který musejí uskutečnit lidé v souladu se zákony a pravidly chování, které určují především vztahy mezi nimi samotnými. Klíčový význam má snižování ekologické náročnosti jednotlivých technologických postupů.

Bohaté země, které dosud nejvíce těžily z přírodního a energetického bohatství, projevují více porozumění pro řešení ekologických problémů nejen na svém vlastním území ale i ve světovém měřítku. Zdá se, že teprve určitá míra prosperity, umožňuje lidem, aby se účinně starali o šetrné využívání přírodních zdrojů, o ochranu biosféry a celé planety. Těžko si lze představit, že se “ekologicky uvědoměle” budou chovat lidé na prahu bídy.