Novinky stránek

Základy internetové gramotnosti

Základy internetové gramotnosti

autor Pavel Krejčí -
Počet odpovědí: 0
Prosím o dodržování následujících pravidel při kontaktování technické podpory a obecně v jakékoli oficiální komunikaci týkající se jakýchkoli webových stránek. Výrazně tím urychlíte vyřizování žádostí o technickou podporu.
  1. Všechny webové stránky včetně e-learningových kurzů, příspěvků ve fórech, úkolů apod. lze snadno identifikovat pomocí odkazu URL, který se nacházi v horní navigační liště prohlížeče. Vypadá např. takto:
    http://moodlinka.ics.muni.cz/mod/forum/discuss.php?d=80187
    Používejte prosím tyto adresy v komunikaci, do e-mailů je lze snadno zkopírovat pomocí Ctrl+C a Ctrl+V. 

  2. Při popisování problémů buďte prosím co nejkonkrétnější, přesně citujte chybové zprávy a pokud možno přiložte snímek obrazovky (screenshot). Nedisponujeme telepatií a často netušíme, co máte za problém. Např. místo
     "nefunguje mi přihlášení"
    zkuste něco jako:
    V aktuální verzi Firefoxu kliknu na úvodní stránce na levou dlaždici, na další bílé stránce zadám učo a sek. heslo a zobrazí se mi "Chybný login nebo heslo".

  3. Aktuálně instalovaná verze Moodlu nepodporuje kopírování textu z Wordu do editoru v Moodlu. Po vložení textu je nutné kliknout na ikonu "Vyčistit HTML z Wordu" vpravo nahoře v okně editoru. Nejlepší je vyčistit formátování překopírováním textu do programu Poznámkový blok, který je součástí Windows a následně provést formátování v Moodlu. Pokud text z Wordu takto neošetříte, tak se v některých prohlížečích vůbec nezobrazuje.
Děkuji za pozornost